Thursday, April 30, 2009

vINTERN RASAR.

glad jävla valborg förresten.

akta er för eld och djupa vatten.

Wednesday, April 29, 2009

oKLART.

diska och lyssna på bruce springsteen.

finn två fel.

Sunday, April 26, 2009

sÖNDAGSBLOGGEN

så var ännu en vecka till ända. det går fort nu. galet fort. lite för fort nästan. snart är det sommar. och jag börjar få flyttångest. alla helger är uppbokade fram till o med sjunde juni. galet. men. nu tar vi det en vecka i taget. och vi börjar med den som gått. söndagsblogg coming up.



veckans låt. the fray - you found me. för att deras senaste album är minst lika bra som det förra.
veckans ord. roadtrip. givet denna vecka. dels för att biljetterna inför augusti är bokade. dels för att vi gjorde en grym roadtrip idag. jag är tacksam.
veckans i-landsproblem. två inlämningar/redovisningar/tentor på samma vecka. man måste ju prioritera bort den ena. suck.
veckans pryl. trimmer. för att det är ett enkelt sätt att skapa en ny frilla. me like.
veckans citat. så skjuter man zombies och så. och på tal om det så såg jag linda rosing på stationen. ja vad ska man säga. kopplingen är slående.
veckans parentes. you don't leave the people you love alone.
veckans bubblare. veckans hjältinna. som blir kära t. hon räddade oss när twingans batteri hade gett upp. tacka vet jag t, clio och startkablar.

gLÖM ALDRIG.

idag ska sis och v på roadtrip i södra sverige. blekinge och skåne är båda destinationer under dagens hittepå. japp. målet med det hela är egentligen att åka till bromölla för att hälsa på hos en viss vän. en viss vän som inte finns längre. [han] förtjänar ett besök ändå. jag borde varit där många gånger redan. men det är så svårt när man inte har bil. senast jag var nere var 2006 tror jag. jag har bara varit där två gånger. två ynka gånger på nästan fyra år. det om något är inte okej. varav den ena gången dessutom var minnesstunden.


men nu blir det andra bullar. först ett besök hos blomsterlandet för lite inhandling av diverse vita blommor. sen bär det av neråt i landet. och nu ska vi dessutom kombinera nytta med nöje. när man ändå är ute och far så kan man ju passa på att till exempel äta glass i karlshamn.

gott. gott-gottigott-gott.

Friday, April 24, 2009

oTIPPAT ELLER EJ.

är det bara jag som tycker att den här mannen är absolut snyggast i ugly betty?



jag kanske kan erkänna att jag alltid haft något visst för de otippade karlarna. men det gäller att se bortom första intrycket förstår ni. dig deeper helt enkelt. am i right or am i right.

Thursday, April 23, 2009

sIFFRORNA FÅR TALA FÖR SIG SJÄLVA.

året i siffror so far. året alltså. observera.

1. personer jag älskat bortsett från vänner och familj.
2. gånger jag varit utanför landsgränsen. och gånger jag träffat min syster.
4. ordinarie tentor jag har kvar innan terminen är slut.
6. hockeymatcher jag sett live.
12. sms jag skickat till vietnam.
17. minuter jag sprang på coopertestet igår.
52. kronor min senaste inhandling gick på. ett kilo kyckling och lite godis.
106. dagar sedan jag kom tillbaka till växjö efter jul.
114. dagar som gått detta år.
251. dagar kvar på året.
1370. meter över havet jag befunnit mig på som högst.
1542. sms jag skickat.
3800. meter jag sprang igår.
6368. kronor min högsta hyra varit på.

japp. så är det.

fULL, KÅT OCH OTAKTISK ÄR PASSÉ.

gjorde ett test på facebook precis. vilken ikea-pryl är du? resultatet blev ramen ribba.

du är som ramen ribba - kåt, glad och tacksam...

dESTRUKTIV ELLER INTE.

sitter och kollar lite på [pause.se] och fastnar vid ett blogginlägg av hanapee. [hur säger man hej då till en jävla skitjävel?] hon skriver om destruktiva förhållanden. om förhållanden där man försökt allt, men ingenting fungerat. man bråkar och gör slut, men går sedan tillbaka till varandra just för att det faktiskt kändes tryggt. förhållanden där man försökt ändra på varandra för att det ska fungera. men det fungerar ändå inte. och allt blir bara en ond cirkel som inte går att ta sig ur. många av oss har nog varit där. jag vet ett par. jag har själv varit där. det tar liksom aldrig slut. om man inte ger sig fan på det.

jag var i ett förhållande som var väldigt stormigt sista halvåret vi var tillsammans. förhållandet var av och på, vi bråkade om allt och inget, både fysiskt och psykiskt. det påverkade inte bara oss, utan även våra vänner. de blev indragna i helvetet utan att de över huvudtaget hade där att göra. han och jag fungerade aldrig riktigt som ett par, men väldigt bra som vänner. till slut fick det vara nog. vi gjorde slut igen och för att få slut på lidandet gick jag hem med en annan kille dagen efter. jävligt elakt, jag vet, men det var verkligen den sista pushen som behövdes. sen stack jag iväg med mina väninnor ut i europa, träffade nya människor som fick mig att inse hur underbart allting kan vara trots att man bara har sina vänner och sig själv. innan det hade jag i princip aldrig varit singel. jag var sedan singel i nästan två år efter det och har ärligt talat aldrig mått så bra i hela mitt liv. dessutom är vi fortfarande väldigt goda vänner och umgås när möjligheten ges.

det går att ta sig loss. man måste bara ge sig fan på det. kanske se till att ha annat att tänka på efter att man gjort slut. då glömmer man till slut och inser istället att livet kan vara så mycket bättre när man fokuserar på sitt eget bästa.

jag vet inte varför jag skrev det här. kanske hjälper det någon. kanske inte.

Wednesday, April 22, 2009

a.n.d.a.s.

bLÄÄÄ.

dagens tips. gör aldrig något för att det "kan vara ett bra tidsfördriv medan jag kommer på något jag verkligen vill göra". jag lovar. det blir aldrig bra. vill. inte. mer.

bloggens ursprungliga tema skall nu återupptas. så från och med nu är temat me, me, me.

bLÄ.

jag mår illa. jätteilla. inte första gången på senaste. och inte bra någonstans. borde kanske kolla upp det. någon gång.

wATCH OUT USA.

nu ni. nu är det kirrat. nu har vi bokat. jag kommer befinna mig långt hemifrån mellan den tredje och den tjugonionde augusti i år. mellan 3/8 och 29/8 kommer sis & co göra vägarna osäkra i det stora landet i väst. vi skall på roadtrip. och jag älskar att det inte bara blev en massa snack och ingen verkstad. vi har bokat och betalat biljetter. den tredje augusti flyger vi till new york. där roar vi oss ett par dagar innan vi tar oss vidare ut på vårt stora äventyr.

rutten ser ut ungefär såhär. vi börjar ett par dagar i new york. sen tar vi oss vidare mot boston. förhoppningsvis kanske det hinns med ett par stopp på vägen. sis behöver salt water toffee och kanske ett litet besök på harvard. vem vet. dessutom finns usa:s äldsta tunnelbana i just boston. det gillar vi. sen hade det ju varit underbart med en liten valsafari eftersom vi är mitt i säsong för detta. men pengar och tid måste finnas. och de båda är desvärre en bristvara.

boston.


turen går sedan vidare mot niagara falls. här skall kameran gå varm. resan dit tar oss genom delstaterna massachusetts och new york. misstänker att det blir raka vägen, men vi får se. u.s route 20 here we come.

niagara falls.


sen bär det av vidare söder (norr om sis får bestämma, go canada!) om lake erie för ett besök i områdena tillhörande great lakes. där blir det bland annat stopp i chicago och eventuellt i minneapolis. i den sistmämnda lilla (?) staden finns usa:s största shoppingcenter. worth the hype? vi får väl se.

vi fortsätter genom great plains men stannar troligtvis bara vid mount rushmore med omnejd. det är inget klart än dock, så vi får se. sedan kör vi vidare mot rocky mountains och yellowstone national park. där hittar vi förhoppningsvis en grizzlybjörn eller kanske en bisonoxe. vem vet. hehe. det är världens äldsta nationalpark och galet stor. dessutom finns där både gejsrar och varma källor. vem behöver island liksom. här blir det nog lite vandring. sen kör vi genom montana (som jag länge velat se) och idaho. här har vi inga specifika stopp inplanerade än så länge. vi får var vi hamnar.


mt rushmore.


vidare mot seattle, washington med en eventuell avstickare till portland, oregon. om sis får sin vilja igenom kommer det även göras ett besök i vancouver. jag ska kämpa för mitt canada! sen blir det flyg tillbaka till lilla new york och sen vidare hem till svealand.

vi ska alltså hyra en bil är tanken. boendet kommer bestå av en mix. lite vandrarhem, lite tält. ja. ni fattar. såhär ligger det till i alla fall. and i'm psyched! så psyched att jag inte gjort ett enda dugg på någon av mina två redovisningar som skall vara klara imorgon respektive fredag. fy. nu återstår bara att övertyga kära mor om att jag kommer överleva resan. hon är inte lika psyched, så att säga.


nej nu får jag väl kanske ta tag i det här. ska springa cooper-testet ikväll också. inte okej. vi har tid i tipshallen mellan 19-19.30. jag tror de glömde att jag skulle springa när de bokade den tiden. en halvtimme lär ju inte räcka. usch.

Tuesday, April 21, 2009

aTT ÅLDRAS.

jag har jui glömt att berätta en av föregående veckas största händelser. ni vet hur mysigt det kan vara att pilla i andras hår. eller ja. åtminstone i hår tillhörande personer man tycker om och har en nära relation till. jag gillar det i alla fall. sagt och gjort. och veckans fynd blev snart en självklarhet. för mitt ibland tjocka och många mörkblonda hårstrån fanns en liten inkräktare. jag känner mig stolt och mycket nöjd med mitt fynd. jag känner mig oerhört tillfreds med det faktum att just jag var den som hittade det första gråa hårstrå tillhörande en viss v. det får man väl vara förnöjd med, eller hur? jag gillar det. det är liksom lite mysigt på något sätt. dock finns det inte kvar då jag stal det för att snart tappa bort det igen. men det var kul så länge det varade.


igår rakade han av sig allt hår. nu vill jag dock poängtera att de två inte har något samband. kalhygget på huvudet har varit på tal länge. det tråkiga är att jag inte fått se det live ännu. jag blir sist att göra det. inte okej. inte okej. fick dock ett mms igår så jag har sett resultatet. mumma. men vad ska jag nu pilla i? nåväl. det är det minsta problemet.

min karl har gråa hår. jag gillar det. fniss.

nu hoppas jag bara att det inte är jag som är källan till detta.

Monday, April 20, 2009

v.

tack för att du finns.

Sunday, April 19, 2009

sÖNDAGSBLOGGEN.

kort söndagsblogg coming up. sis är seg.




veckans låt. trespassers william - lie in the sound. riktigt fin låt. passar bra när man ska stressa ner.
veckans ord. det får jag. en hel mening. men den har använts flitigt under veckan.
veckans i-landsproblem. stress under alkoholinhandling. jag får magkatarr av blotta tanken. jisses.
veckans pryl. blommande träd. jag fullkomligen älskar det.
veckans citat. bögar är otrogna svin. bortsett från sammanhanget är det ganska roligt. men tyvärr sant.
veckans parentes. fåglar är äckliga.
veckans bubblare. veckans på nålar. jag vill boka biljetterna nu!


Thursday, April 16, 2009

hEJ I-LANDSPROBLEM.

det finns faktiskt en nackdel med att ha mycket köksprylar. typ bestick. den är helt klart att man aldrig behöver diska. tror man. sen när matskedarna helt plötsligt tar slut så måste man faktiskt ta tag i disken. då har det ju dock gått ungefär en vecka.

äckligt.

fLYKTEN FRÅN LANDET.

dålig aktivitet i den här bloggen. vem är det som skriver här egentligen? trist person som aldrig uppdaterar. inte okej. nån får ju ta och styra upp det här.


borde varit i skolan idag. och i tisdags. istället satt jag i tisdags och ritade cad. jag hade glömt hur kul det var. det var ju trots allt två år sedan jag satt med det sist. men jesus amalia så skoj det är. samma aktivitet gällde för gårdagen. idag har jag mest inte gjort någonting. det kallas kvalitetstid. såklart beroende på vad man hittar på när man gör ingenting. men idag blev det kvalitetstid deluxe. hursom.

imorgon lämnar jag landet. det var alldeles för länge sedan jag gjorde det faktiskt. jag älskar att lämna landet. ja. i allmänhet faktiskt. det spelar egentligen inte så stor roll var jag hamnar. denna gång bär vindarna (eller åtminstone minibussens hjul) mig till södra danmark och norra tyskland. det bär av till en liten kustby i (på?) sydjylland som har världens sötaste namn. gråsten. där skall jag bo ett par dagar tillsammans med min karl, hans föräldrar, hans lillebror och hans storebror med fruga. det kommer bli hur trevligt som helst. en riktig svensson-resa, vilket såklart inkluderar minibuss, färdkost och kortspel. härligt. dessutom är det ett bra sätt att mörka hela faktumet att det egentligen är en sprit-resa där förråden skall fyllas på inför sommaren. men det talar vi inte högt om. allvarligt nu. det kommer bli smutt. på lördag åker vi till flensburg, något som passar mig utmärkt av flera anledningar. den största är att jag gillar tyska städer.


så nu måste jag dessutom hitta min bikini. som jag själklart inte helst visar mig i. därför hoppas jag att jag inte hittar den. det går ju lika bra att sola i nåt annat. kanske inte får lika mycket färg. men håret blit ju ljust ändå. och så till det viktigaste. nästan åtminstone. nämligen vädret. og mine venner, vejret på syd- og sønderjylland ser vildt flodt ud de nærmeste dager. det lovas sol, sol och sol. dryga 16 grader. och inte en enda millimeter nederbörd. jag är nöjd.

nu blir det diska och städa. sen blir det fotbollsträning. kvällen avslutas sedan med packning och lite te eller dylikt tillsammans med en femtedel av familjen magnusson. och det är inte vilken sketen del som helst heller. jag har helt klart fått den bästa biten.

Sunday, April 12, 2009

sÖNDAGSBLOGGEN

den här veckan är jag i tid. hade dock funderingar på att skjuta upp det hela till imorgon, men valde att ta mitt förnuft till fånga och helt enkelt ta tag i söndagsbloggandet. veckan har bestått av en jäddrans massa mat (inte bra), sol och kärlek. merparten av veckan har spenderats hemma hos mor och far. härligt. men nu är man tillbaka i grow lake. voilá.



veckans låt. florence valentin - spring ricco. titelspåret från senaste plattan är riktigt bra. liksom hela skivan. vi gillar florence valentin. det har vi alltid gjort. dessutom är love antell väldigt söt och det är ju aldrig en nackdel.
veckans ord. fräligt. det är inte fräscht längre. det är fräligt.
veckans i-landsproblem. det finns inga besöksparkeringar utanför min lägenhet. det är faktiskt förjävligt rent ut sagt.
veckans pryl. twingan. hon är bilen som numera är i min vårdnad.
veckans citat. upp som en sol och ner som en mona. [lillebror] myntar ett nytt uttryck som lämpligt nog syftar på mona sahlin.
veckans parentes. solen är bra.
veckans bubblare. veckans skrattanfall. som helt klart går till mig. jag har varit extremt skrattig hela veckan. och nellie gjorde ju inte saken bättre.

kommande vecka kommer till största delen bestå av ångest och stress. sen ska jag också bege mig ut ur landet ett par dagar. det är danmark och tyskland som väntar. en liten weekend tillsammans med v med familj.

aNFALL.

för den som inte vet det redan så har min dator fått epilepsi och tänker ge mig detsamma genom att låta allt blått och svart flimra i rött. därför får vi nu alla hålla tillgodo med en annan layout på bloggen för att undvika onödiga anfall.

jag ska skaffa en ny. men det kostar pengar vet ni.

sen blir ju livet aldrig lättare när man plågar sig själv.

dET VANLIGA.

fan vad tungt det känns ibland. nu skiner solen och våren är verkligen här. med våren kommer det nya livet och kärlek. med våren kommer laddade batterier och ny energi. och med våren kommer förvirringen. jag känner mig lika lost som alltid. ångesten har kommit smygande under dagen och istället för att befinna mig ute i den pollenfyllda luften sitter jag nu i soffan. det är alltid där jag hamnar. det är alltid där jag hamnar i tankar om vad jag egentligen håller på med. och vad jag borde göra. all luft har gått ur mig igen. dessutom känner jag mig fruktansvärt malplacé. det är väl inget ovanligt dock. men det känns så tråkigt att aldrig hitta sin plats. jag är inte riktigt den jag egentligen är just nu. varken fysiskt eller psykiskt. det är ett evigt velande, mitt liv.

som det är nu är jag väldigt säker på vissa saker. men väldigt osäker på andra. dessutom har jag varken tålamod eller inspiration till att komma på vad jag vill. jag skjuter upp mina problem. tänker att det löser sig. vilket det antagligen gör också, som alltid. men ibland måste man lägga lite energi på att ordna och planera. man kan inte alltid förlita sig på att allting löser sig på ett eller annat sätt. men vad ska man göra då?

jag vill vara kvar i växjö. jag vill stanna hos v. jag fick rekommendationen att börja tänka på VAD jag vill istället för VART jag vill. jag borde verkligen tänka så. men som det känns nu har jag ingen grund att stå på. därför gör jag som jag gjort i fyra år nu. jag undrar om gräset är grönare på andra sidan. jag vet att det inte är så. men jag söker ändå lyckan på andra ställen. jag koncentrerar mig stenhårt på VART jag vill. det är min enda trygghet känns det som. jag har pluggat i tre år utan att bli någonting. det närmaste utbildning jag har är en tvåårig examen i ett område som jag knappt tror jag vill arbeta inom. jag som alltid varit målmedveten och ambitiös har nu gått och blivit en av de jag tidigare pratade skit om. jag vet. det är inte lätt att veta vad man vill. men har helt ärligt inga som helst ambitioner kvar. jag har varit iväg och testat ganska mycket. sen slår rastlösheten till och jag ger upp. sen tittar jag tillbaka på det hela och funderar: varför slutade jag? varför flyttade jag? vad var det som hände?

jag vet inte.

Saturday, April 11, 2009

äNNU EN.

jaha. då har man hittat ännu en lista att fylla i. jag älskar att svara på frågor. så varför inte.

Lovar du att vara ärlig? Alltid.
Du heter: Maria.
Smeknamn: Sis för det mesta, ibland Millan, Marre, Sjölin eller Mia.
Låt som när du är ledsen sörjer till? Det finns ett par, däribland All the Same, Där Elden Falnar och Guardian Angel.
Beroende av: Dator, musik, och te.
Vem behöver du mest just nu: Min syster, utan tvekan.
Vad tror folk om dig? Många tycker nog att jag är ganska dryg, uppkäftig och kanske lite för mycket.
Stämmer det? Njae, det kan väl diskuteras. Jag syns mycket, men är ödmjuk mot de som förtjänar det.
Vad får du oftast komplimanger för? Min hårfärg och min sociala förmåga.
Vad säger du för att imponera på någon? Något fyndigt såklart.
Hur imponerar man på dig? Man är socialt kompetent och allmänbildad, men gärna lite knäpp.
Brukar du skratta för dig själv? Egentligen inte, men jag har börjat mer och mer.
Vad står det i ditt senast inkomna SMS? "Hehe my hoods B-) puss"
Var bor du? Småland
Trivs du där: Oftast inte, men våren har varit perfekt.
Äger du några converse: Två par.
Sprit, cider, vin eller öl: Vin för det mesta, men det beror på stämning och situation.
Brukar du bli för full: Det kan man säga. Men det var faktiskt länge sedan nu.
Vad har du för mobiloperatör: Telia.
Är du allergisk mot något: Nej.
Har du haft sex idag: Nej.
Nästa mål i ditt liv: Lösa inkomstfrågan och ett boende inför hösten.
Hur svarar du i mobilen: "Hej hej"
Vem ringde du senast? Victor.
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Oj, en hel massa. Men den bästa var "jag älskar dig".
Antal timmar sömn inatt: Fyra sköna timmar.
Sov du ensam: Nej.
Brukar du komma i tid: Bara om jag verkligen måste, till exempel till jobbet. Annars aldrig.
När mår du bra: När solen skiner. eller snön faller
När blev du fotad senast: Igår.
Hur känner du dig nu: Sjukt trött.
Vanligaste färg på dina kläder: Svart tror jag.
Vad tycker du om fötter: Ingenting egentligen, jag har varken fobi eller fetish.
Vad saknar du: Pengar, motivation samt en bostad och ett jobb till hösten.
Hade du en bra kväll igår: Otroligt bra, jag fick umgås med de som betyder mest för mig.
Favoritdryck på morgonen: Kaffe tror jag, eller juice.
Rakar du benen: Gud ja.
När brukar du oftast gå och lägga dig: Allt mellan 23-03 en vanlig dag.
Är du blyg? Gud nej.
Sysslar du med någon idrott: Njae, jag har börjat träna lite fotboll igen.
Vill du hellre ha mail än brev: Brev, men det är bara en person som skickar det till mig.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja.
Har du spytt offentligt: Aldrig.
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Svår fråga. Antagligen ha sex, det måste man väl svara?
Är du nöjd med ditt liv: Väldigt nöjd, åtminstone än så länge.
Är du bortskämd: Ja det är jag nog.
Vad gör du i morgon: Ritar hus.
Vad är det värsta du vet? Folk som kräver uppmärksamhet.
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Jag vet inte, knappt 500 kanske? Det är i alla fall över min budget.
Vad behöver du just nu? Självdisciplin.
Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Bono.
Vad längtar du till? Sommaren.
Har du bra vänner och äkta vänskap? Helt klart.
Vad använder du för shampoo? Inget speciellt fasktiskt. Just nu är det Wella.
Vad är det finaste du fått? Kärlek.
En speciell dag du minns: Det är helt omöjligt att välja en.
Hur gammal är du: 23 för tillfället.
Tycker du om någon just nu: Ja, mer än någonsin.
Om fem månader: Är det september.
Du samlar på: Erfarenheter.
Gröna eller röda äpplen: Helst röda.
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Ingen oftast, men det finns ett par som är utvalda.
Gillar du golf: Har testat en gång, men jag tror jag är för rastlös för golf.
Vilken tid gick du upp idag: Klockan sex.
Har du sovit i din egna säng inatt: Ja, det kan man nog säga.
Har du strumpor på dig nu: Nej.
Vad ska du göra ikväll: Käka middag och umgås med Markus.
Är det okej att gråta: Absolut, om man har en bra anledning.
När grät du senast: Ett par veckor sedan. Utan bra anledning.
Laddar du ner musik och film från Internet: Knappt längre.
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Hur mycket som helst. Åka till Canada, köpa en bil, hälsa på alla jag tycker om. Spara det mesta dock.
Bär du glasögon eller linser: Nej nej.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Inte över huvudtaget.
När går du upp ur sängen en helgmorgon: Ibland 8, ibland 13.
Har du piercing: Nej.
Vill du gifta dig: Ja det tror jag.
Vill du ha barn: Till och från, men jag dras mer och mer åt att jag vill det. Men det är långt borta. Väldigt långt borta.
Solar du ofta: Njae, det vill jag inte påstå.
Är du bra på att laga mat: Absolut, men framförallt tycker jag det är kul.
Gillar du att dansa: Ful-dans, men inget annat.
Är du flygrädd: Inte det minsta.
Hur vig är du: Över medel, i alla fall men jag har varit mycket vigare.
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten.
Vilken är din favoritglass: Jag gillar nog det mesta.
Tror du på ett liv efter döden: Ja, absolut.
Tycker du om sushi: Jag ÄLSKAR sushi.
Vad äter du helst när du ser på film: Popcorn eller godis.
Bor dina föräldrar tillsammans: Japp.
Har du tandläkarskräck: Njae, jag går mest bara inte dit.
Är du morgon- eller kvällsmänniska: Kvällsmänniska, helt klart.
Vilken ögonfärg har du: Blå.
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja, många gånger.
Biter du på naglarna: Nej, men runtom. Riktigt dålig vana.
Röker du: Nej, äckligt.
Hur ofta tränar/motionerar du: Det varierar (tyvärr) men jag försöker röra på mig varje dag.
Senaste låt du hörde: Lars Winnerbäck - Söndermarken. Jag lyssnar på den just nu.
Vad gör du på helgerna: Funderar, umgås, festar, myser och allt det där vanliga.

bRIST PÅ.

det har varit dåligt med inlägg här. det beror på att veckan (tis-lör) har spenderats på sveriges bästa ö tillsammans med världens bästa man. jag och v har varit hos mor och fat på käraste gotland. det har ätits mat, druckits vin och öl, ätits mat, turistats, ätits mat och träffats goda vänner. väldigt goda vänner.

tisdagskvällen går väl mer eller mindre bort då vi anlände till ön klockan nollnoll nollfem på onsdagen.

onsdagen spenderade sis och v i sällskap med mor. det blev en liten roadtrip lägs med nordvästra kusten, stenkusten och fårö. v ville se på raukar. och raukar såg vi. en mycket trevlig tur. kvällen tog oss sedan till en av stans bästa restauranger, nämligen isola bella. ingen gourmet stod på menyn för oss. vi nöjde oss med sveriges bästa pizza. sen bar det av till puben, dit vi släpat med smålänningar förr. en öl och sen hemåt. lugnt, men trevligt.





torsdagen spenderades med turistande i stan. vädret var aningen knackigt. men detta trotsades med glass på glassmagasinet. sis valde vuxenglass och gick för chokladglass med basilika. en riktigt hit. v var mycket nöjd med kiwiglass. kvällen bjöd på påskmiddag i det sisolainska residentet. mycket klassiskt, men även en del utstickare. däribland hittade vi spanska ägg med tonfisk och chili samt en varmrätt i form av kyckling med äpple och pepparrot. som dessert bjöds det på morotskaka a la sis.

fredagen bjöd liksom onsdagen på strålande sol. sis och v tog därför tillfället i akt att börja dagen med en löptur, tre respektive fem kilometer. det gäller att förbereda inför påskmaten. och så gjorde vi också. äggsökandet resulterade i ett påskägg med följande innehåll: u2 - no line on the horizon, en foundation samt ett par örhängen. efter lite dusch och frukost bar det av till stans vackra kulturarv. vi fick lite att fundera på när vi informerades om att ön intogs av danskarna (ännu en gång) mitt under den svenska stormaktstiden. vi kom dock fram till att detta berodde på att det svenska fastlandet inte brydde sig ett smack om den där ön mitt ute i vattnet under denna tid. intressant. solen lockade till uteserveringar och ett par öl. lagom myslulliga strosade vi sedan till kärleksporten för att vara lite äckelromantiska. det får vi vara. många pussbilder blev det under dagen och nöjet var helt på vår sida. en rask promenad senare befann vi oss hos mormor för att fylla våra hungriga (?) bukar med mer påskmat. paltkoma.





fredagskvällen spenderades i sällskap med godaste vänner. v fick äran att träffa både e och l. mina allra bästa. som en joker hittade vi sedan martis, som varit försvunnen sedan någon gång runt 2003. mycket uppskattat. att vi hittade honom igen alltså. tidig hemgång igår på grund av tidig uppstigning idag. v har rymt till öland utan frugan och sis herself är tillbaka i vad som tydligen skall vara europas grönaste stad. töntigt.

ikväll blir det elithäng med m. han är lika övergiven som en annan och vi passar därför på att umgås. gräsänkor/gräsänklingar som vi är.

glad påsk förresten.

Monday, April 6, 2009

hAMBÖÖJARE.

även om de flesta människor håller kvar vid sin dialekt på ett eller annat sätt. så är det väldigt vanligt att den suddas ut en aning när man flyttar eller träffar andra människor. jag har aldrig haft jättemycket dialekt. ingen av mina syskon heller. det har sina förklaringar. okej. sin förklaring. men personligen hör jag väl att jag är därifrån jag är. dock får jag ofta frågan om jag är från dalarna. eller norrland. eller västerås. denna fråga är nog inte helt ovanligt att man får när man är gammal ö-bo. ibland kan jag faktiskt förstå att folk tar fel. men. alla pratar ju inte gutamål. det skulle vara kul om fastlandet förstod det någon gång.

i helgen var jag som sagt hemma hos svärföräldrarna igen. min karl pratar ju redig småländska. men. det är ingenting emot hur han pratar när han är hemma. inte med mor och far möjligen. men i lördags var vi på lite happening med hans idrottsförening. och oj. vilken dialekt han drog till med. helt fantastiskt. det späs ju ofta på när man är hemma. men det handlar om fem mil. fem mil kan tydligen göra mycket. jag hade fantastiskt roligt åt detta hela kvällen. det är ju desstuom en väldigt fin dialekt. jag vet att många inte håller med mig på den punkten. men jag har alltid ansett att småländska är en av sveriges finaste dialekter. nu är jag ju inte längre rookie i ämnet och kan därför höra skillnad på småländska och småländska. här bjuder jag nu på några av mina småländska favoriter. direktstulna från min underbara karl. som har sverigest härligaste dialekt (tätt följt av aa).

gööka (gurka). böök (burk). hambööjare (hamburgare). köva (kurva). stööka (styrka).

ja. ni förstår ju. och det här är alltså när han är här i växjö. när han är hemma i smålands centrum späs detta på med en hel det extra. men jag gillar det. min favorit är dock kalmar läns dialekt. den skiljer sig såklart från ort till ort den också. men i det stora hela är det min favorit.

så. det var lite dialektsnack med sis. dialekter är något som alltid fascinerat mig. svenska dialekter är intressanta. och norska dialekter ska vi bara inte tala om. jag älskar alla norska dialekter. allt från lillesand till aalta. eftersom jag är snäll så bjuder jag på ett par exempel från norge också. men det får bli i film-form. mina vänner. låt mig presentera. raske menn.



dessutom har jag än en gång fått bevisat för mig att i åseda känner man alla. det går inte att förneka.

sÖNDAGSBLOGGEN.

en måndag eftermiddag. inte okej. men efter lördagens bravader bland hockeyglada smålänningar var tröttheten brutal igår. inte bakis. bara trött. framförallt under kvällen. och eftersom fröken befann sig i åseda under dagen så blev det heller ingen blogging förrän...just det, idag. veckan har mest bestått av träningsverk. och lite vin. och sol för tusan.



veckans låt. nik & jay - kommer igen. lite typisk kanske. men jag gillar den här danska hip-hop duon. dessutom har de gjort många låtar som minner om en massa bra. deras texter är riktigt nice.
veckans ord. köttfärs. inte för ordets skull. men det är så sjukt gott.
veckans i-landsproblem. eftersom jag inte upplevt en svensk vår på två år. så har jag också mycket vaga minnen från detta. svenska vårer alltså. senast var 2007. och det betyder att när solen nu kikat fram har jag blivit sugen på allt som den våren bjöd på. då framförallt vad gäller föda. det är bruschetta. falafel. chai-te. rosévin. skumpa. pasta carbonara. sushi. pesto. risotto. och mörk choklad. även kallat: D-Y-R-T.
veckans pryl. duo-biljett på bussen. okej. man kanske inte sparar jättemånga kronor. men är man är en duo () och kan spara tio procent. då är det ju lika bra att passa på.
veckans citat. vad är lagom för dig? ja ni. det är en bra fråga som alla kanske inte kan svara på.
veckans parentes. man borde kanske flytta till köpenhamn.
veckans bubblare. veckans återblick. som blir livet nere på mallis. jag har dammat av spellistan från förra våren/sommaren och därmed upplevt en hel del härliga minnen. minnen är bra. riktigt bra.

Friday, April 3, 2009

aFTER SCHOOL MED SIS.


att jag dricker fredagsöl. ska städa här snart. i lägenheten alltså. men finns det något bättre sätt att göra det på än med ett par öl så får ni gärna komma med förslag. var på systemet för en stund sen. nu är årets första flaska rosé inhandlad. det betyder vår. och måste därför firas. med öl.

av någon anledning börjar jag lyssna på ganska dålig musik så fort solen tittar fram. men det är ju något visst med fulmusik och sommarplågor. det minner om svunna tider tillsammans med nära och kära. det minner om dumma påhitt man haft för sig under sin tid i livet (framförallt de senaste 3-4 åren). det minner om vår helt enkelt.

och det är ju vår.

Thursday, April 2, 2009

fÖRR I TIDEN.

nej nu jävlar. idag har jag verkligen vaknat på fel sida. nog för att ett av mina största intressen är att bittra. men att vakna bitter och irriterad är aldrig kul. argh.

på tal om bittra människor. kom att tänka på rob igår. var nämligen i samma sällskap som en karl från olofström igår. och dialekterna är inte helt olika. tvärtom. rob är en riktigt bitter människa. och jag älskar det. ni vet vem han är. har skrivit om honom ett par gånger förut. [här] bland annat. han bittrar alltid. om allt. jag förstår inte att han orkar. men för mig är det underhållande. så jag klagar inte.

i samband med letandet av länken till en tidigare blogpost har jag precis läst igenom en hel drös med poster från ön. inte min ö. utan den andra ön. i lördags pratade jag med suz. hon och f är i sthlm på sc-kurs. jag hade velat vara där. igår hade varit en bra dag att vara där. syster är där. bror är där. suz är där. f är där. e är där. l är där. m är där. d är där. en hel drös med människor befinner sig i vår kungliga hufvudstad. inget nytt.

d är min gamla chef. den [här] mannen. så jäkla härlig. vi var mer som syskon än kollegor. inte som jag och c såklart. men väldigt lika. för lika ibland. vilket ofta leder till tjafs. men som lika snabbt går över igen. han drog in mig i ett kontrollbehov utan dess like. eller. jag ska nog kalla det för tvångstanke. eller jag vet inte. jag tänker inte skriva vad det är här. för risken att ni själva blir meddragna är ganska stor. ni lär väl kanske märka det någon gång dock. där en mix av ross i friends (till sättet) och ted i himym (till utseendet). sen är han en kvinnokarl utan dess like. och jag älskar det.

en del människor ska vara players. så länge man verkligen går in för det helhjärtat så tycker jag det är helt rätt. eller ja. jo. det tycker jag faktiskt. det fanns ju en anledning till att teamets ledmotiv nere på ön var den [här] låten. ingen var väl direkt någon ängel.

hepp.

sISTA ORDET.

bara en sak till. fy fan vad jag älskar den här låten. okej. två saker. jag saknar min syster.

Wednesday, April 1, 2009

bLANDAT BARA.

imorgon kommer jag vara officiellt handikappad. jag lovar. mina vader är snart ett minne blott. tack och hej.

när jag kommenterade på [karlslokens blogg] precis så fick jag verifieringsbokstäverna balls. hur roligt är inte det, va? jag skrattar inte ofta när jag är ensam. men jäddrans. sen har jag ju också ganska speciell humor. mogen humor framförallt.

förresten. jag har bokat hemresa till nästa vecka. jag längtar som attan. det bär av hem till östersjöns pärla på tisdagkväll och sen tillbaka till mörka småland på lördagen. aka påskafton. det är en big ass deal den här resan. min karl ska för första gången få träffa sina svärföräldrar. och sin svåger. och en styck mormor. och fröken e. under det sistnämnda är möjligheten att det kommer vara alkohol iblandad ganska stor. vin är ju något av ett tema. hur som. det ska bli spännande. vi får väl se vad domen blir. om allt resulterar logiskt så lär det inte vara några som helst problem. det är ju enkel matematik. jag har värdens bästa karl. världens bästa familj. och världens bästa vänner. allt annat än kärlek vid första ögonkastet är oaktuellt.

hej säng.

fYSKISK AKTIVITET.


idag har jag gjort något revolutionerande. eller ja, det tål väl att diskuteras. men jag har i alla fall gjort någonting jag inte gjort på en sisådär sju år. jag har varit på fotbollsträning. ja det är sant. det gick över förväntan. och var otroligt kul.

det är bara ett litet problem med den här situationen. när man utför en fysisk aktivitet man inte utfört på sju år. då kan det hända att en viss mängd muskelfibrer bryts ner. även känt som träningsvärk. okej. jag har inte kommit till det stadiet ännu eftersom det bara var ett par timmar sedan jag tränade. men en sak ska ni veta. med tanke på hur min kropp känns just nu så ser jag inte ett dugg fram emot imorgon. jag kommer inte kunna röra mig. och vad värre är. jag skall träna imorgon också.

och nej. det är inget aprilskämt. jag har verkligen varit på fotbollsträning.

jesus amalia.