Saturday, April 11, 2009

bRIST PÅ.

det har varit dåligt med inlägg här. det beror på att veckan (tis-lör) har spenderats på sveriges bästa ö tillsammans med världens bästa man. jag och v har varit hos mor och fat på käraste gotland. det har ätits mat, druckits vin och öl, ätits mat, turistats, ätits mat och träffats goda vänner. väldigt goda vänner.

tisdagskvällen går väl mer eller mindre bort då vi anlände till ön klockan nollnoll nollfem på onsdagen.

onsdagen spenderade sis och v i sällskap med mor. det blev en liten roadtrip lägs med nordvästra kusten, stenkusten och fårö. v ville se på raukar. och raukar såg vi. en mycket trevlig tur. kvällen tog oss sedan till en av stans bästa restauranger, nämligen isola bella. ingen gourmet stod på menyn för oss. vi nöjde oss med sveriges bästa pizza. sen bar det av till puben, dit vi släpat med smålänningar förr. en öl och sen hemåt. lugnt, men trevligt.





torsdagen spenderades med turistande i stan. vädret var aningen knackigt. men detta trotsades med glass på glassmagasinet. sis valde vuxenglass och gick för chokladglass med basilika. en riktigt hit. v var mycket nöjd med kiwiglass. kvällen bjöd på påskmiddag i det sisolainska residentet. mycket klassiskt, men även en del utstickare. däribland hittade vi spanska ägg med tonfisk och chili samt en varmrätt i form av kyckling med äpple och pepparrot. som dessert bjöds det på morotskaka a la sis.

fredagen bjöd liksom onsdagen på strålande sol. sis och v tog därför tillfället i akt att börja dagen med en löptur, tre respektive fem kilometer. det gäller att förbereda inför påskmaten. och så gjorde vi också. äggsökandet resulterade i ett påskägg med följande innehåll: u2 - no line on the horizon, en foundation samt ett par örhängen. efter lite dusch och frukost bar det av till stans vackra kulturarv. vi fick lite att fundera på när vi informerades om att ön intogs av danskarna (ännu en gång) mitt under den svenska stormaktstiden. vi kom dock fram till att detta berodde på att det svenska fastlandet inte brydde sig ett smack om den där ön mitt ute i vattnet under denna tid. intressant. solen lockade till uteserveringar och ett par öl. lagom myslulliga strosade vi sedan till kärleksporten för att vara lite äckelromantiska. det får vi vara. många pussbilder blev det under dagen och nöjet var helt på vår sida. en rask promenad senare befann vi oss hos mormor för att fylla våra hungriga (?) bukar med mer påskmat. paltkoma.





fredagskvällen spenderades i sällskap med godaste vänner. v fick äran att träffa både e och l. mina allra bästa. som en joker hittade vi sedan martis, som varit försvunnen sedan någon gång runt 2003. mycket uppskattat. att vi hittade honom igen alltså. tidig hemgång igår på grund av tidig uppstigning idag. v har rymt till öland utan frugan och sis herself är tillbaka i vad som tydligen skall vara europas grönaste stad. töntigt.

ikväll blir det elithäng med m. han är lika övergiven som en annan och vi passar därför på att umgås. gräsänkor/gräsänklingar som vi är.

glad påsk förresten.

1 comment:

Poetiskt said...

att du bara orkade skriva allt det:D...Du är bra